Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید فضیلت ماه رجب خیلی برای ما روشن نباشد اما باید به هوش باشیم و لحظه‌ای از ماه شریف رجب را از دست ندهیم، بهتر است برای خود برنامه‌ای داشته باشیم و تا می توانیم بهره بیشتری از این ماه بزرگ ببریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، سالی که گذشت سالی پر از استرس برای همه ما بود سالی که تفاوت چندانی بین تابستان و زمستانش نبود این صحبت ها همه یک طرف و اما دلتنگی ما برای باران و حال و هوای رویای آن یک طرف.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بارش باران روحمان را لطیف می کند از همه غم ها و تنش ها رهایمان می کند و دوست داریم روزها و ساعتها این بارش ادامه داشته باشد. بارش باران یعنی باز شدن درهای رحمت آسمان، و در روایت داریم که موقع بارش باران دعا مستجاب می شود.

از ماه رمضان سال گذشته تا الآن روح ما هم، از آلودگی گناهان دچار خشکی و خمودی شده است و چه خوب است که در زیر باران رحمت ماه رجب روح و جان را شستشویی دهیم تا برای ورود به ماه مبارک و با عظمت رمضان آماده شویم.

ماه رمضان ضیافتی است که مقدمه می خواهد، آمادگی می خواهد ما عظمتش را خوب درک نمی کنیم اما اگر به سیره اولیا نگاه کنیم می‌بینیم که آن ها از آغاز ماه رجب تدارک ماه رمضان را می دیدند.

 ماهی پر از فضیلت

شاید فضیلت ماه رجب خیلی برای ما روشن نباشد حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده است که اگر به مضمون آن دقت کنیم به راحتی لحظات نورانی این ماه شریف را از دست نخواهیم داد.

ماه رجب تجلی ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) است یک معنای انتساب ماه رجب به امیرالمومنین(علیه السلام) این است که ولایت حضرت در این ماه تجلی می‌یابد و راه درک ولایت در این ماه گشوده می‌شود. در این ماه می‌توان از ولایت امیرالمومنین(علیه السلام) بهره‌مند و به وادی این ولایت وارد گردید.

تجلی رحمت الهی و نیایش

کارشناس مسائل مذهبی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: ماه رجب ماه تجلی رحمت الهی، نیایش و ستایش به درگاه ذات باریتعالی است که از فضایل بسیاری زیادی برخوردار است.

حجت الاسلام محمد شجاعی ماه رجب را مقدمه دستیابی به عرفان و معرفت حق تعالی دانست و اظهار کرد: اعتکاف فرصت تقویت معنویت و تجلی خداپرستی است.

وی درباره فضیلت و اهمیت ماه رجب، گفت: ماه رجب آغاز فصل بندگی، عبادت و ‌ماه وصل و اتصال انسان به خداوند متعال تعریف شده است.

شجاعی ماه رجب را ماه آمرزش گناهان و زدودن آئینه دل از زنگار آلودگی دانست و بیان کرد: در حدیث شریف رضوی از ماه رجب به‌عنوان ماه بارش رحمت الهی نام برده شده است و امام رضا(ع) درباره اهمیت ماه رجب و فرصتی که خداوند به بندگان داده به نقل از پدران گرامی‌شان و پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند؛ رجب ماه بارش رحمت الهى است و خداوند در این ماه رحمت خود را بر بندگانش فرو مى‌ریزد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: رجب ماه دعا، استجابت و ماه اعطای نعمت‌های الهی است و به تعبیر بزرگان دین ماه رجب و شعبان ماه کاشت و داشت و رمضان ماه برداشت است و نتیجه نهایی فصل عبادت در این ماه شریف متجلی می‌شود.

ماه رجب؛ ماه زیارت خاصه امام رضا(ع)

وی ادامه داد: ماه رجب ماه زیارت خاصه امام رضا(ع) است و یکی از ایامی است که عمره در آن مستحب و فضیلت بسیار دارد.

شجاعی بیان کرد: پیامبر(ص) هنگام حلول ماه رجب اینگونه دعا می‌کردند؛ که بار خدایا در ماه رجب و شعبان به ما برکت داده و ما را به ماه رمضان برسان و کمکمان ده براى گرفتن روزه، شب زنده‌دارى، نگهدارى زبان و پوشیدن چشم و بهره ما را از آن ماه تنها گرسنگى و تشنگى قرار مده.

وی ماه رجب را مقدمه دستیابی به عرفان و معرفت حق تعالی دانست و اظهار کرد: اعتکاف فرصت تقویت معنویت و تجلی خداپرستی است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در عبادت هم امکان لغزش و آسیب وجود دارد، افزود: عبادت یعنی خلوت کردن با خدا، نماز، مناجات و ذکر دعا و یک ارزش واقعی است که اگر از آن مواظبت نشود دچار لغزش و آسیب می‌شود.

شجاعی اضافه کرد: ماه رجب ماه استغفار امت رسول‌الله و مراقبت از اخلاق و بندگی است که مراقبت از آن می‌تواند انسان را در مسیر کمال سعادت و قرب به رضای پروردگار قرار دهد و باید از این فرصت بهره و استفاده کافی را برد.

*لحظه‌لحظه ماه رجب را قدر بدانیم

استاد حوزه و دانشگاه نیز گفت: ماه رجب ماه تجلی رحمت الهی، نیایش و ستایش به درگاه ذات باریتعالی است که از فضایل بسیاری زیادی برخوردار است.

حجت‌الاسلام مهدی سعیدی با اشاره به اینکه ماه رجب ماه استغفار امت الهی است، بیان‌کرد: ماه مبارک رجب فرصت مناسبی برای همه انسان‌هاست تا بتوانند با استفاده از این فرصت و غنیمت شمردن آن، دل و جان خود را زیر باران رحمت و مغفرت الهی شستشو داده و به سمت سعادت ابدی سوق دهند.

وی اظهار کرد: در روایات و کتب دینی ما اعمال و فضیلت‌های بی‌شماری ویژه این ماه بیان شده که توجه و عمل به آنها می‌تواند ما را در مسیر تکامل و سعادت قرار دهد.

سعیدی اظهار کرد: ایام ماه رجب، برای مؤمنان فرصت مغتنمی است که باید قدر لحظه‌لحظه این ایام را دانسته و با سبک‌ کردن امور غیرضروری و مادی، در پرتو مناجات‌های معنوی شبانه، دعا و استغفار ریسمان پیوند خود را با ذات حق محکم‌تر کنیم.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در روایتی از پیامبراکرم(ص) نقل است که می‌فرمایند؛ ماه رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است؛ پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید.

وی افزود: کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، مستوجب خشنودى خداوند گردیده و غضب‌الهى از او دور خواهد شد و همچنین درى از درهاى جهنم نیز بر وى بسته می‌شود.

سعیدی خاطرنشان کرد: ماه رجب مثل نهری در بهشت است که بسیار شیرین و پرحلاوت بوده و انسان را سیراب خواهد کرد، در لغت رجب به معنای ریزش گناهان نامیده شده است و سفارش شده که در این ماه زیاد استغفار کنید.

وی روزه ‌گرفتن، نیایش و مناجات، دعا، خواندن قرآن، خدمت به نیازمندان، صدقه‌دادن، توبه و طلب‌مغفرت، پرهیز از کدورت و تنگ‌نظری و دوری از حسادت را از اعمال این ماه عنوان کرد و گفت: امید است در این ماه بر اعمال و گفتار خود نیز نظارت و توجه داشته باشیم.

این استاد حوزه و دانشگاه توبه و استغفار را یکی از بهترین اعمال ماه رجب دانست و گفت: خوب است که ما از این فرصت استفاده کنیم با خشوع و خضوع رو به درگاه ربوبیش کنیم و از یک عمر تقصیر و گناه، طلب عفو و مغفرت کنیم، ما نمی دانیم تا کی زنده هستیم شاید ماه رجب دیگری زنده نبودیم پس در همین آغازین روزهای این ماه بزرگ بیایم و توبه کنیم از همه آنچه نباید انجام می دادیم از غیبت کردن ها، تهمت زدن ها، بی عدالتی ها، دروغگویی ها، لحظه ای بیاییم رها کنیم خود را از اسباب لهو و لعب، از موسیقی هایی که مدام در گوش ما نواخته می شود هر جا می رویم با خود می بریمشان، از پرداختن به کارهای لغو که ذره ای به حال ما سودی ندارند، از خداوند متعال بخواهیم خودش ما را از این ناپاکی ها نجات دهد، از آلودگی هایی که ممکن است ما را به قعر جهنم بکشاند.

وی بیان کرد: بسیاری از ما تلاوت قرآن را فقط مخصوص ماه رمضان می‌دانیم که هر روز جزئی بخوانیم و بعد از ماه رمضان هم یادمان می رود که کتاب آسمانی ما برای خاک خوردن نیست، یادمان می رود که این تلاوت قرآن چقدر برکات دارد، یادمان می رود که این دوری از قرآن برایمان خطرناک است. بیایم با خدای خودمان عهد کنیم از همین امروز هر روز آیاتی از قرآن کریم را تلاوت کنیم حتی اگر شده 10 آیه اما قرآن را ترک نکنیم، و برای این آغاز چه زمانی بهتر از لحظات نورانی ماه رجب.

سعیدی  اهمیت دادن به نماز اول وقت و گرفتن روزه را از دیگر اعمال ماه رجب دانست و افزود: وقتی خداوند متعال فرشته ای را می گمارد که از اول ماه به ما این دلگرمی را بدهد که ما را می بخشد و هر آنچه بخواهیم به ما می دهد، چقدر خوب است که ما هم ادب داشته باشیم و هر وقت صدای ملکوتی اذان را شنیدیم سریعا برای نماز آماده شویم و سعی کنیم مراقب باشیم که در نمازمان حضور قلب داشته باشیم.

این استاد حوزه گفت: صلوات ذکری است که بسیار بر آن سفارش شده است، چقدر خوب است در این ماه وقتی را که صرف رفت و آمد، کارهای یدی و... می کنیم در همان احوال هم زبانمان به ذکر با ارزش صلوات گویا باشد. چرا که در ماه رجب ثواب اعمال ما دو برابر می شود.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: داشته باشیم ماه رجب ماه ماه رجب رحمت الهی ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۹۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت روز روانشناس و مشاور با بیان اینکه مراتب قدردانیم را از این قشر دغدغه‌مند و دلسوز در راستای سلامت روان جامعه اعلام می‌دارم، گفت: حضور و فعالیت روانشناسان و مشاوران در سازمان بزرگ انتظامی کشور نیز منشاء خیر و مفید فایده بوده است.

وی در ادامه یادداشت یادآور شد: بیش از یک سده از جای گرفتن روان شناسی «علم النفس» در متون دانشگاهی ایران می‌گذرد وزمینه برای نشر و اشاعه این رشته علمی نوپا در کشورمان فراهم شد؛ در این سال‌ها روان شناسی و متعاقب آن مشاوره، به تدریج قلمرو کاربست خود را به بسیاری از حیطه‌های حیات فردی و اجتماعی مردمان این دیار بسط و گسترش یافته بگونه‌ای که اینک کمتر حیطه اجتماعی، سازمانی، بین فردی و فردی را می‌توان نشان کرد که در آن روانشناسان ایفای نقش نکرده باشند.

وی گفت: اینک گروهی از روان شناسان در قلمروهای آموزشی و یادگیری به معلمان و مربیان می‌آموزند تا فعالیت‌های آموزشی و تربیتی خود را به نحوی سامان دهند که بهتر از همیشه به شکل گیری «شخصیت» و منش کودکان، نوجوانان و جوانان این سرزمین یاری رسانند. گروهی دیگر از آنان، به همراه مشاوران و روان پزشکان، در کلینیک‌ها و درمانگاه‌های خصوصی و عمومی صبورانه و حرفه‌ای چم و خم «کنار آمدن» با رنج‌های ناگزیر زندگی و فروکاستن از آلام حاد و مزمن روان را به درمانجویان یاد می‌دهند. آنان با بهره جستن از دانش بالینی و مشاوره ای خویش روان یاری گیرندگان را شفا می‌بخشند و ذهن آنان را پذیرای تجارب نو و کامرواساز می‌کنند.

منتظر المهدی گفت: خدمات روان شناسان و مشاوران، به ویژه در این سالیان، بسیار فراتر از این دو قلمرو آموزشی و درمانی (تراپی) رفته است؛ هم اکنون دهها روانشناس در صنایع، کارخانجات، موسسات اجتماعی، سازمان‌های نظامی و سازمان پلیس حضور دارند و با دانش روان شناختی خود (از روان شناسی اجتماعی گرفته تا روان شناسی صنعتی و سازمانی و روان شناسی نظامی و جز آن) به مدیران کمک می‌کنند تا منابع انسانی خویش را بگونه‌ای به کار گیرند که هم رضایت و سلامت و انگیزش آنان فرونی یابد و هم بهره وری و عملکرد سازمان افزایش یابد.

وی بیان داشت: ما درسازمان پلیس بسیاری از موفقیت‌های خود را مرهون تلاش‌های حرفه‌ای و مسئولانه‌ی روان شناسان و مشاورانی هستیم که در جای جای این سازمان بزرگ (از پلیس آگاهی تا گزینش و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و کلانتری‌ها و بیمارستان‌ها و مراکز مشاوره و …) به ایفای نقش می‌پردازند و به گره گشودن از مشکلات مردم و کارکنان یاری می‌رسانند.

سردار سعید منتظرالمهدی افزود: حاصل تلاش بیش از ۱۸۰۰ مشاور در ۱۱۰۰ کلانتری و ۵۵ مرکز مشاوره، همانا صلح و سازش ۷۰ درصدی در پرونده‌های ارجاعی است؛ پرونده‌هایی با اختلافات چندین ساله به دست و تدبیر روانشناسان و مشاورانِ معاونت فرهنگی و اجتماعی مستقر در کلانتری‌ها و مراکز و دوایر مشاوره حل و فصل گردیده و در نهایت از حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی کاسته شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا خاطر نشان کرد: در انتها باید قدردانِ روان شناسان و مشاورانی باشیم که با ارائه دامنه وسیعی از خدمات حرفه‌ای و تخصصی، سهم سترگی در پویایی و توسعه و سلامت جامعه دارند؛ همانانی که رنجمان را تسکین می‌بخشند و راه و روش خوشبخت زیستن، فضیلت‌مند بودن و شکوفا شدن را پیش رویمان قرار می‌دهند.

کد خبر 6092142

دیگر خبرها

  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • آسفالت معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • آغاز بارش رحمت الهی در خوزستان
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند