Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@23:53:18 GMT

فضیلت اعتکاف و ماه رجب در گفتار امام جمعه ابرکوه

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۸۴۲۷۲

فضیلت اعتکاف و ماه رجب در گفتار امام جمعه ابرکوه

اعتکاف فضیلتی با آثار مثبت فراوان و اهرمی برای خودسازی، گسترش فرهنگ دینى و همچنین مقابله با تهاجم فرهنگی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازسرو ابرکوه، فضیلت های ماه رجب و اعمال اعتکاف در گفتار حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی امام جمعه ابرکوه را در اینجا بخوانید:

از جمله فضیلت های ماه رجب آن است که ایام‏ البیض در آن واقع شده یعنى سه روز اعتکاف براى خدا و روزه ‏دارى.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان به‏ طور فطرى در پى دستیابى به کمال و پرورش ابعاد وجودى خویش است، لذا خلوت گزینى در منزل دوست گامى مهم در جهت رسیدن به این مقصد بزرگ انسانى است.

اسلام، فکر جدایى از مردم و زندگى دنیا، گوشه‏ نشینى و کناره‏ گیرى از مردم و رهبانیت را باطل و ناپسند دانسته است، اما اعتکاف را به‏ عنوان فرصتى براى بازگشت به خویش و خداى خویش قرار داده تا کسانى‏ که از هیاهو و جنجال‏ هاى زندگى مادى خسته شده اند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و توسط ارتباط جان و روح خود با خالق هستى با ایمان و اعتقادى راسخ به‏ سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.


اعتکاف راهی برای مقابله لا تهاجم فرهنگی بیگانگان
اعتکاف راهى براى مقابله با تهاجم فرهنگ ‏و روی آوردن به فرهنگ دینی است و آثار و برکاتی دارد از جمله اینکه: در فرهنگ اسلامى روى آوردن به اعتکاف، علاوه بر بهره‏ بردارى از فیض معنوى آن، جهاد مقدس نیز هست؛ زیرا این مراسم عبادى - معنوى، نقش بسیار مهمى در رویارویى با نفوذ فرهنگ بیگانه ایفا مى‏ کند.

اعتکاف در حقیقت کلاس درس خود سازی است زیرا جوانى که در مراسم اعتکاف، طعم شیرین ایمان و انس با خداوند را مى‏چشد، لذت‏ هاى مادى و شهوانى در دیدگانش، حقیر و بى‏ ارزش مى‏ شود و به آسانى در گرداب فساد و باورهاى ضد دینى گرفتار نمى‏ شود.

از سوى دیگر، اعتکاف پیامى عملى و درسى عبرت‏ آمیز براى مردم دارد و آن اینکه حضور جمعى از مؤمنان در مسجد براى عبادت، در حقیقت نوعى دعوت به خداپرستى و دین‏ مدارى است و آثار سازنده ‏اى بر جامعه خواهد داشت، از همین‏ رو، در رویارویى با تهاجم فرهنگى دشمن نباید نقش مؤثر سنت‏ هایى که در باور عمومى مردم ریشه‏ هاى عمیق دارند، نادیده گرفته شود. بى‏ تردید مساجد، حسینیه‏ ها، تکایا، هیأت‏ هاى مذهبى، زیارت و اعتکاف، نقش مهمى در تربیت جامعه و گسترش فرهنگ دینى ایفا کرده و مى‏ کنند. این مقوله ‏ها با آثار مثبت جانبى که دارند، اهرم‏ هاى توانمندى در مقابله با فرهنگ بیگانه‏ اند.


نقش اعتکاف در زندگی ماشینی
در دوران ما تهاجم دشمن ابعادى گسترده یافته است، ولى این حرکت استعمارى، دست‏ کم ریشه ‏اى چند صد ساله دارد و همین پدیده‏ هاى سنتى هم‏چون اعتکاف، مردم ما را در طول سال‏ هاى متمادى در برابر نفوذ فرهنگ بیگانه مصونیت بخشیده است؛ اما اهمیت آن و نقش به‏سزایى که در تصفیه و تزکیه انسان دارد براى بسیارى از مسلمانان ناشناخته مانده است.

از این‏ رو جا دارد ما با درک صحیح از اعتکاف و آثار و برکات معنوی و سازنده آن ، این سنت دیرینه محمدى را آن‏گونه که شایسته است، عملی سازیم .

در عصر ما که زندگى ماشینى و پیچیدگى‏ هاى آن، دیده‏گان انسان را به خود خیره کرده، و فساد مثل تار عنکبوت در زندگی ما طنیده و روابط اجتماعى با انگیزه های مادِّی گسترده شده و خلاصه دامنه سرگرمى انسان به جلوه‏ ها و مظاهر مادى توسعه یافته است، تأکید بر نقش سازنده اعتکاف، ضرورتى دو چندان مى‏ یابد؛ زیرا اعتکاف انس با معشوق است که زمینه را براى گسستن فرد از سرگرمى‏ هاى کاذب و پوچ فراهم مى‏ آورد و انسان را با خداوند پیوند مى ‏دهد و از آفت خدا فراموشى و از خود بیگانگى نگه مى ‏دارد.

از آفت خدا فراموشى و خود فراموشى، چاره‏ اندیشى نموده است. این‏ها همه نشان مى‏ دهد با آن‏که روح تعالیم ادیان، دعوت به جمع و اجتماع است، انسان به برنامه‏ هایى که او را با درون خود پیوند دهد نیز محتاج است.


اعتکاف راهی برای برآورده کردن نیازهای روحی
راز این امر روشن است؛ معمولا حضور پیوسته و دائمى در عرصه اجتماع و کار و تلاش عملى، رفته رفته روحیه عمل‏گرایى را در انسان تقویت مى‏ کند.

پیدایش این روحیه چه‏ بسا انسان را از درون تهى مى ‏کند تا آن‏جا که به چیزى جز عمل بیشتر نیندیشد. شخص عمل‏گرا و عمل‏زده حتى گاه فرصت نمى‏ یابد نتایج کارها و تلاش‏ هاى خود را هم به‏ درستى ارزیابى کند لذا اعتکاف زمینه مناسبى است تا انسان به کاوش درباره ‏انگیزه‏ ها و روحیات خویش بپردازد و براى رفع نقصان و تکامل آن بکوشد. بنابراین اعتکاف با ویژگى‏ هایى که اسلام براى آن در نظر گرفته، پاسخى است به این نیاز روحى و فرصتى است مغتنم براى رو آوردن به خود و خداو کم کردن تعلّقات دنیا.


اهمیت و فضیلت اعتکاف از دیدگاه رسول خدا (ص) و امام صادق (ع)
اهمیّت و ارزش اعتکاف در سیره مقدس نبوی بیان شده که آن‏ حضرت با وجود مسؤولیت بزرگ اجتماعى که بر دوش داشت، خود را از اعتکاف‏ بى‏ نیاز نمى‏ دانست چنان‏که در حدیثى از امام صادق(ع) آمده است: «رسول خدا در دهه آخر ماه مبارک رمضان در مسجد معتکف مى‏ شدند و براى آن‏ حضرت خیمه ‏اى که از مو بافته شده بود، در مسجد برپا مى‏شد. پیامبر(ص) براى اعتکاف آماده مى ‏شدند و بستر خویش را جمع مى‏ کردند.»

در حدیث دیگرى از امام صادق(ع) آمده است: «کانت بدر فی شهر رمضان و لم‏ یعتکف رسول‏ الله(ص) فلما ان کان من قابل اعتکف عشرین. عشرا لعامه و عشرا قضاء لما فاته»؛ جنگ بدر در ماه رمضان رخ داد، ازاین‏ رو رسول خدا موفق به اعتکاف نشدند. آن‏ حضرت در ماه رمضان سال آینده یک دهه را به ‏عنوان همان سال اعتکاف نمودند و یک دهه را نیز به‏ عنوان قضاى سال قبل.

رسول خدا(ص) افزون بر اهتمام عملى نسبت به اعتکاف، با بیان فضایل و پاداش بزرگ آن، مؤمنان را به انجام این عمل تشویق مى‏ نمودند. در حدیثى از آن ‏حضرت آمده است: «اعتکاف عشر فی شهر رمضان تعدل حجتین و عمرتین؛ یک دهه اعتکاف در ماه رمضان همچون دو حج و دو عمره است.»

گرچه این حدیث ناظر به اعتکاف به مدت ده روز و در ماه مبارک رمضان است، ولى اعتکاف در کمتر از این مدت (به شرط آن‏که از سه روز کم‏تر نباشد) در غیر ماه مبارک رمضان مخصوصا «ایام البیض» در ماه رجب به اندازه خود فضیلت و ثواب دارد.


اعتکاف زمینه ساز قرب الی الله
اعتکاف از عبادت‏ هاى مهم اسلامى است که موج جدید معنویت‏ خواهى را پدید آورده است. اعتکاف نوعى کناره‏ گیرى از فضاى متداول زندگى است براى این‏که انسان خلوتى داشته باشد و زمینه حضور و قرب الى الله براى او حاصل شود.

در مناسک مذهبى و عرفانى مکتب اهل بیت (ع) یک نکته محورى وجود دارد و آن، پیوند این مناسک و مراسم با ولایت است. در اعیاد قربان و غدیر و فطر که مهم‏ترین اعیاد شیعه هستند، در همه مناسک، توجه به مقصد وجود دارد. بنابراین در فضاى فرهنگ اسلام مناسک عرفانى و معنوى‏اى که به ما آموزش داده شده، متفاوت با راهکارهای معنوی دیگر است.

امیدوارم خدای متعال توفیق کسب بندگی را بویژه در ماههای رجب و شعبان و رمضان عنایت فرماید.

انتهای پیام/ ف

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۸۴۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سورپرايز قهرمانان وزنه‌بردارى براى معلمان (عكس)

به گزارش "ورزش سه"، سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون و کوروش باقری قهرمان اسبق جهان به بهانه روز معلم با حضور در مدرسه‌ای به نمایندگی از خانواده وزنه‌برداری از جمعی از معلمان تقدیر و تشکر کردند.

حضور ستاره‌های شناخته‌شده وزنه‌برداری در این مدرسه و حاضر شدن در کلاس‌های درس باعث سورپرایز شدن دانش آموزان و معلمان شد.

انوشیروانی و باقری در جریان این مراسم با اهدای گل به معلمان از آنها تقدیر کردند و دقایقی با دانش‌آموزان به صحبت پرداختند.

دیگر خبرها

  • از معلمان امین شهر، قدردانی شد
  • تقدیر از کارگران یک مجموعه تولیدی در خوشاب توسط امام جمعه شهرستان
  • سورپرايز قهرمانان وزنه‌بردارى براى معلمان (عكس)
  • اعتلای فرهنگ و اندیشه ایران اسلامی در گرو تلاش هدفمند معلمان است
  • دیدار امام جمعه اردبیل با سه معلم پیشکسوت اردبیلی
  • حمایت امام جمعه خلیل آباد از طرح «نور»
  • دیدار فرمانده سپاه با ائمە جمعه بوکان
  • دیدار روسای اتحادیه های صنفی با امام جمعه شهرکرد
  • معلمان باید با خودسازی و تزکیه مأنوس باشند
  • تبدیل افکار خاموش ذهن به گفتار| ابزاری که اندیشه را واژه می‌کند!